Black.Lives.Matter.

Women in Voice is een wereldwijde organisatie, maar zwijgen over wat er nu in de Verenigde Staten gebeurt is geen optie. Lees het statement dat door alle WIV chapters is uitgebracht en omarmd.

Dit is niet alleen een Amerikaans probleem

Racisme is geworteld in alle culturen en landen, op een duidelijke of meer verborgen manier, in vooroordelen en gedrag. Werken aan verandering is een noodzakelijke, levenslange missie.

Wij verwerpen witte superioriteit in alle vormen

Women in Voice is ontstaan vanuit de behoefte aan inclusiviteit en diversiteit in tech en om minderheidsgroepen te empoweren. Het is en blijft onze missie om de stem van onze community duidelijk te laten horen. En we blijven altijd een kennisplatform en netwerk dat opkomt voor diversiteit en gelijkheid in technologie, de maatschappij en de wereld.

Er is nog veel werk aan de winkel. We gaan voor verandering op lange termijn.

Petities ondertekenen en doneren aan doelen die staan voor raciale rechtvaardigheid, daar beginnen we mee. We nemen de tijd om bewust te leren over racisme, de verschijningsvormen en de impact. Ontwerpen voor inclusiviteit en diversiteit is onlosmakelijk verbonden met ons werk.

We moeten opstaan en ons uitspreken voor alle zwarte levens, tegen iedere vorm van racisme, haat en geweld.

Genderdiversiteit in voicetechnologie is de kern van onze missie. We beseffen dat diversiteit altijd meer is dan geslacht en dat het draait om intersectionaliteit – oog hebben voor de verschillende gronden waarop mensen buitengesloten kunnen worden. Diversiteit moet een structurele, krachtige positie hebben binnen een organisatie.

Een paar weken geleden is daarom een Chief Diversity Officer aangesteld bij Women in Voice internationaal. Ook Women in Voice Nederland heeft haar eigen Diversity Officer.

We willen het werk van gekleurde vrouwen in de voice-industrie vieren en uitbreiden. We zullen hen actief benaderen en je kunt hier ook mensen nomineren! Wil je betrokken worden bij onze diversiteitsinitiatieven of heb je verdere vragen, neem dan gerust contact op via info@womeninvoice.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *